Stilstaan en Ervaar
Z  weven met twee voeten in de aarde           

Blote voeten wandelingen 

Lekker door de modder, winterse ondergrond of toch het heerlijke zomerse gras onder je voeten?


Wandelen op blote voeten ligt voor veel mensen buiten hun comfortzone en toch brengt het zoveel moois met zich mee. Het wandelen krijgt een extra dimensie, het is een totaal andere ervaring. Door het daadwerkelijk voelen van de aarde onder je voeten is het makkelijker om vanuit je hoofd, het denken, in contact te komen met je lichaam en het voelen. Je voelt je al snel meer geaard en verbonden met de natuur om je heen. Doordat je kleinere stapjes neemt en minder snel loopt, neem je meer waar van de omgeving dan je anders zou doen. Naast het meer geaard voelen in contact komen met jezelf en de natuur, heeft het wandelen op blote voeten ook een paar fysieke voordelen. Zo tonen studies aan dat je door het lopen op blote voeten de voet spieren en botmassa versterkt.
Vroeger als kind liep ik graag op blote voeten, het liefst de hele dag. Mijn voeten waren zwart van de viezigheid aan het einde van de dag. Maar op een bepaalde leeftijd nam de sociale wenselijkheid het over en dan pas je je aan. Pas vorig jaar tijdens een wandeling met de hond in het bos, nam het kind in mij weer de overhand en trok ik mijn schoenen uit. Wat voelde als een verademing, geen verstikkende schoenen. Maar de natuur daadwerkelijk voelen en beleven, het gevoel helemaal te leven en aanwezig te zijn in dat moment.


De wandeling duurt ongeveer 1.5 tot 2 uren, onderweg ervaar je een geleide meditatie en nemen we de tijd om te genieten van de natuur om ons heen onder het genot van een warme kop thee met wat lekkers.


Lijkt het je leuk om dit zelf een keer te ervaren en om mee te wandelen? Kijk dan even in de agenda onderaan deze pagina en geeft je op via de mail of bij vragen neem gerust  contact met mij op via het contactformulier of via stilstaanenervaar@hotmail.com.